Nyhetsarkiv

Serieomgång 3 i Furulund 24/11 2018
Till serieomgång 3 i Furulund var vi ett fullt lag då vi fick låna in Maja Waern från Västervik. Övriga deltagare var Saga, Yunshan, Viktor, Alex, Jakob och Micke.
I första matchen spelar vi mot Lugi lag 5. I damdubbel spelar Maja och Saga lysande i första set, men tror kanske att det är avgjort efter ett set och tappar lite förvånande de två nästa. Jakob och Viktor spelar herrdubbel 1 och förlorar knappt i en tresetare, medan Alex och Micke vinner sin dubbel ganska klart. I damsingel vinner Saga övertygande. Jakob spelar herrsingel ett och förlorar en jämn
drabbning i tre set. Viktor spelar också övertygande och vinner klart och Yunshan slår tränarAdde, vilket är mycket glädjande. Mixeddubbeln avslutar det hela och den är oerhört jämn, bland annat vinner vi första set med 30-29. Maja och Micke lyckas till slut vinna i tre set och segern mot Lugi var klar.
Nästa match är mot Eslöv där tjejerna börjar med att vinna sin dubbel. Jakob och Viktor får inte riktigt till det och förlorar i två jämna set, medan Micke och Alex igen vinner sin dubbel. Saga vinner efter det sin damsingel och Jakob gör en repris på sin herrsingel ett, vinner första set men förlorar sedan två. Viktor och Alex spelar sedan lysande i sina singlar och segern mot Eslöv är klar. Det hela avslutas med att Maja och Yunshan förlorar i mixed.
Avslutningsvis spelar vi mot Kävlinge. Saga och Maja förlorar damdubbeln mot ett mycket bra par. Jakob och Viktor lyckas vinna sin herrdubbel 1 i tre set (22-20 i avgörande), medan Alex och Micke förlorar sin. När det är dags för singlar vinner vi två, Jakob och Viktor, medan vi förlorar två, Saga och Yunshan. Mixeden avgör sedan om vi ska få oavgjort, men den förloras i två set av Maja och Micke,
men båda seten går till 20-20, så det var oerhört knappt.
På det hela taget en bra dag med många jämna matcher och mycket spänning. Det var ett riktigt trött gäng när det hela avslutades vid 17.30.

DM Skåne 2018 i Malmö 10-11/11
I helgen hade vi en handfull spelare som gjorde upp i DM i Malmö. Nedan redovisas pallplatserna från tävlingen.

Guld 🥇
Viktor & Jakob i HD B

Silver🥈
Jakob i HS A
Yunshan i HS U15

Brons🥉
Viktor i HS U17

Årets julklapp! 
Vi kommer att ta upp beställning på klubbkläder ytterligare en vända innan jul. Tränarna kommer att ha blanketter som man kan få för att fylla i om man vill beställa klubbkläder. Vi kommer att skicka beställningen den 23/11, så vill man köpa måste vi veta om det innan dess. Undrar ni över något så lägg ett mail till info@bbmk. Ni kan också skriva i bifogad beställningsblankett (länken nedan) och ge till tränarna.
Beställning av Klubbkläder BBMK

Yonex MBK Open 2018 i Malmö 3-4/11
5 spelare från klubben tillbringade helgen i Malmö. Nedan redovisas pallplatserna från tävlingen.

Guld 🥇
Yunshan & Johan Strand (Eksjö Badmintonförening) i HD U15

Silver🥈
Yunshan i HS U15
Jakob & Micke HD A
  

Brons🥉
Saga i DS B

Åbyslaget 2018 i Mölndal 3-4/11
Ludde tog sig ända till Götet för att tävla. Det hela slutade med pallplats.
Det blev Silver🥈 i MD C för Ludde & Alina Odén (BMK Racket).

Seriespelsomgång i Eslöv 20/10

Lördagen den 20:e oktober var det den andra seriespelsomgången, nu i Eslöv. Vi spelade mot Aura och mot Veberöd och det gick väl – så där. Vi började på morgonen mot Aura och vi hade nog innan match en realistisk förhoppning om att vi skulle kunna vinna eller i alla fall ta poäng. Först ut var de båda herrdubblarna, Micke och Viktor vinner sin dubbel i en tresetare, utan att spela lysande. Jakob och Ludwig förlorar däremot sin dubbel efter att inte alls ha kommit upp i den kvalitén som de brukar uppnå. Efter det dags för singlar och Saga var först ut. Hon gör en bra match mot en på pappret bättre motståndare, men förlorar knappt, men klart. I herrsingel spelar Jakob första singeln. Han kommer inte upp i normal standard och förlorar. Viktor spelar mycket bra mot Markus Bjelk från Aura och tar en övertygande seger och avslutningsvis förlorar Johan mot Hector Rebetz. Det är många, långa bolldueller mellan Johan och Hector, men nästan alla gånger avslutas det med bollseger för Hector. Avslutningsvis förlorar Micke och Saga även sin mixed och slutsiffrorna blir två segrar till oss och sex till Aura, då vi också har lämnat WO i damdubbel.

Efter matchen var det ett lite stukat gäng som försökte ladda om inför nästa uppgift som på förhand skulle vara tuffare, Veberöd. De har till skillnad mot förra året två bröder tillbaka i laget, Adam och Filip, som har gjort laget mycket starkare. Micke och Ludwig ställs mot dessa bröder i herrdubbel och förlorar, men det är inte så långt borta. Jakob och Viktor vinner sin dubbel förhållandevis enkelt. Saga spelar sedan en bra damsingel i tre set, men förlorar det avgörande setet tydligt. Jakob spelar igen herrsingel ett och Viktor herrsingel två. Båda ställs mot en av bröderna och matcherna blir nästan kopior på varandra. Båda våra killar spelar ett bra första set och har ledning under stora delar av setet, men båda förlorar med endast två bollar. I andra set blir det i båda matcherna klara vinster till Veberöd. I herrsingel tre spelar Micke och vinner klart i första set och tror sedan att han bara kan ställa ut skorna i andra set. Det blir mycket jobbigare, men han vinner till slut med 21-19. Avslutningsvis förlorar Johan och Saga sin mixed, men de har uppenbart kul när de spelar ihop. Även här således förlust med 2-6.
 

Tengo Sport Open 2018 i Helsingborg 13-14/10
16 spelare från klubben tillbringade helgen i Helsingborg. Även om inte alla fick inta pallplats så är det många som har utvecklat sitt spel vilket visades upp under matcherna och vi är stolta över alla klubbens spelare. Nedan redovisas pallplatserna från tävlingen.

Guld 🥇
Saga i DS U15
Yunshan i HS U15
Saga & Moa Lindström (Älmhults BK) i DD U15
  

Silver🥈
Flix i HS U15
Flix & Yunshan i HD U15
Jakob i HS U19
Joakim i HS U19N
Jakob & Viktor i HD U19
   

Brons🥉
Neo i HS U13N
Anton i HS U15N
Johan i HS U17
Arvid S i HS U17N
   

Spelarkompisar från olika klubbar roar sig mellan matcherna 🙂

Nu har de nya klubbkläderna kommit!
Vi kommer att dela ut under träningstid på torsdag 11/10 till tävlingsgruppen och badmintonskolan och fredag 12/10 till fokusgruppen. Faktura kommer i efterhand. Vi kommer att ta upp en ny beställning på kläder lite senare i höst, men innan jul.

Klubbresa till Tengo Sport Open 2018 i Helsingborg 13-14/10!
Till helgen är det klubbresa till Tengo Sport Open 2018 i Helsingborg. Totalt är det 16 spelare som kommer att representera klubben – jättekul! Starttiderna är allt mellan 09.00 och 12.30, sluttiderna mellan 11  och 18. Det är mycket uppskattat om man kommer tidigare eller stannar längre än vad man behöver för att heja på sina klubbkompisar. Om någon behöver skjuts så hör av er, så löser vi det. Kl 08.55 på lördag tar vi den sedvanliga bilden på alla spelare från klubben, roligt om så många som möjligt är med då. Stort lycka till önskas våra tävlande!

IKEA Cup i Älmhult 29-30/9-2018
Saga, Flix, Yunshan, Viktor, Alex, Ludwig och Micke spenderade helgen i Älmhult.
6 av våra spelare fick inta prispallen.
Viktor & Micke spelade till sig segern i HD B.
Saga & Marina (Cristianstads Badmintonklubb) spelade till sig segern i DD U15.
Flix & Yunshan spelade till sig silverplatsen i HD U15.
Ludwig & Ellen Kullgard (Ljungsbro Badmintonklubb) spelade till sig silverplatsen i MD C.
Stort grattis till er allihopa!

  

Sjöbo Cup i Sjöbo 29/9-2018
Arvid Lundegård spenderade lördagen i Sjöbo där han spelade till sig en silvermedalj i HS U13N. Stort grattis, Arvid!

Resumé av seriesammandrag 1 i Lund 22/9-2018

Första seriesammandraget i div 3 spelades i Lund i helgen och vi ställdes mot Malmö lag 3 och Skurup. Första matchen börjar med herrdubbel 1 och 2. I herrdubbel 1 ställer vi upp med det nykomponerade paret Micke och Jakob. Trots lite halvknackigt spel vinner de förhållandevis enkelt sin match. Det var mer spännande i herrdubbel 2 där Viktor och Flix spelade mot två betydligt mer erfarna spelare. Viktor och Flix vinner till slut med 2-1 i set i en välspelad match.
Efter detta är det dags för singlar. Saga spelar övertygande och vinner enkelt sin singel. Jakob vinner herrsingel 1, trots ett nervöst första set och inte lysande spel, men mycket bättre i andra. I herrsingel 2 och 3 spelar Alex och Johan två mycket liknande matcher. Båda matcherna går i tre set och motståndarna får verkligen kämpa, men både Alex och Johan förlorar knappt. I den avgörande mixeden vinner Micke och Saga enkelt. I och med att vi lämnar WO i damdubbel blir slutresultatet 5-3 till oss.
I match 2 är motståndarna från Skurup. Micke och Jakob vinner först herrdubbel 1 komfortabelt. I herrdubbel 2 gör Viktor och Flix ytterligare en mycket bra match, men förlorar en jämn match med 2-0 i set. Saga spelar en väldigt bra singel och vinner mot en betydligt mer rutinerad spelare i damsingel. I herrsingel 1 lyckas Jakob slå en motståndare han tidigare har förlorat mot 2 gånger, och han gör det på ett säkert sätt. Efter det kom rysaren i herrsingel 2, där Alex igen förlorar en jämn tresetare. Alex spelar bra, men lyckas inte riktigt knyta ihop säcken. Troligtvis har Alex motståndare inte återhämtat sig än (skrivet på tisdag), då han var helt slut efter matchen. Alex förlorar inte på sämre kondition i alla fall. I herrsingel 3 kommer inte Johan riktigt in i matchen och förlorar med 2-0 i set. Avslutningsvis blir det en rysare i mixed där Saga och Micke förlorar med 2-0, trots att man har ett par setbollar i andra set. Det hade kunnat gå hur som helst. Vi förlorar således matchen med 3-5.
Summa över helgen är att vi spelade bra och det var god stämning i laget, med mycket skratt och glädje och vi hejade på varandra. Vi har definitivt i division 3 att göra med detta lag. Inget av de övriga lagen såg oslagbara ut. Det kommer att bli en rolig serie att följa. Tabell och resultat hittar ni här:
http://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/sport/draw.aspx?id=4ED98631-983C-47A7-A740-32F5945F3889&draw=24

Inställd träning! 

Ingen träning fredag 28/9 för Fokusgruppen pga innebandymatch!

2018-08-08
Nya träningstider för höstterminen 2018
Höstterminens träningar drar igång tisdag 21/8. Det har skett förändringar gällande dagar och tider för grupperna. All träning sker fr o m denna terminen i Lomma.
De nya träningstiderna är:

Badmintonskolan
Tisdagar kl. 19.00 – 20.00 i Pilängshallen (Blå hallen).
Onsdagar kl. 17.00-18.00 i Slättängshallen.
Torsdagar kl. 18.30 – 19.30 i Pilängshallen (Blå hallen).
OBS! För spelaravgiften får varje spelare välja 2 av 3 träningspass/vecka.

Fokusgruppen
Onsdagar kl. 18.00-19.30 i Slättängshallen.
Fredagar kl. 17.00-18.30 i Slättängshallen.

Tävlingsgruppen
Tisdagar kl. 20.00-21.30 i Pilängshallen (Blå hallen).
Torsdagar kl. 19.30-21.00 i Pilängshallen (Blå hallen).
Söndagar kl. 09.30-11.30 i Slättängshallen.

Motionsgruppen
Tisdagar kl. 20.00 – 21.30 i Pilängshallen (Blå hallen).
Torsdagar kl. 19.30 – 21.00 i Pilängshallen (Blå hallen).

Familjetid
Söndagar kl. 11.30-12.30 i Slättängshallen.