Nyhetsarkiv

Seriesammandrag 1 24/10 2020

Vårt förstalag spelade två matcher i division 2B mot Malmö 2 och LUGI 2 i Mörrum. Matchen mot Malmö började med förlust i HD1 och seger i DD. I HD2 lyckades Micke och Felix vända efter att förlorat första till seger. I singlarna vinner Anneli klart och Viktor förlorar. Jakob spelar en oerhört
svängig match men vinner med 21-19 i avgörande set. Neo premiärspelar i förstalaget och förlorar knappt i HS3. Micke och Karin vinner sedan sin mixed och vi vinner matchen med 5-3. LUGI 2 är nog favoriter till att vinna serien och det blev tufft, men jämnt. Anneli vinner singel och dubbel med
Karin, men övriga matcher förlorade vi. Men vi tog set i HD1 och HS3, och förlorade i tre av de andra matcherna med bara två bollar i andra set, så vi var klart med i matchen.


Vårt andralag spelade mot Kävlinge och Staffanstorp i Trelleborg i division 4A. Tyvärr var Saga sjuk, så vi fick lämna WO i damdubbel, men vad gjorde det när vi vann alla övriga matcher mot Kävlinge och totalt vinst med 7-1. Elias premiärspelade och vann både singel och dubbel. Tuffare blev det mot Staffanstorp där vi vann med 5-3 och helt matchavgörande var att Ludde vann med 25-23 i tredje set i HS3.
Väl spelat alla och vi ser fram emot nästa sammandrag i november!

🏸

Julavslutning & Vårterminsstart 

Som många av er vet brukar vi ha gemensam julavslutning, men inte i år. Det kommer att bli mindre avslutningar för respektive träningsgrupp på sista träningarna den 14/12, 15/12, 17/12 och 20/12. Vårens träning drar igång måndag 11/1. Det är samma träningstider under våren som under hösten. Välkomna då!

Tills dess önskar vi alla våra medlemmar en God Jul & Ett Gott Nytt År!

🏸

Nya restriktioner gällande idrottsaktiviteter 
På grund av den ökande smittspridningen har det kommit nya restriktioner rörande idrottsaktiviteter. Det betyder att vi kommer att ställa in träningar för tävlingsgruppen från och med nu till och med den 17/11. Träningarna för badmintonskolan och fokusgruppen kommer att fortsätta som vanligt efter lovet.

🏸

Inga träningar under höstlovet men… 
Under höstlovet är det inga träningar för badmintonskolan och fokusgruppen men på tisdag 27/10 så kommer det att vara folk i Blå hallen i Lomma, så om man vill komma för fritt spel så går det bra mellan kl 19.00- 20.00.
OBS! Se till så att du har någon att spela med innan du kommer dit.

🏸

Prova på badminton på Höstlovet

Vecka 44 är det höstlov för alla grundskolelever i Lomma kommun. Bjärreds Badmintonklubb erbjuder barn och ungdomar i Lomma kommun att prova på badminton vid två tillfällen.

Ingen föranmälan krävs och alla grundskoleelever i kommunen är välkomna. Ta med egna idrottskläder och inomhusskor för att kunna delta.

Datum, tid och plats för detta är:

Tisdag 27/10 kl 13.00-15.00 i Slättängshallen i Lomma.

Onsdag 28/10 kl 13.00-15.00 i Rutbsorghallen i Bjärred.

Välkomna!

🏸

Nya klubbkläder!
Nu finns möjlighet att beställa nya kläder med klubbens logotyp på bröstet och ditt efternamn på ryggen. Erbjudandet sammanfattas i bifogad PDF-fil, där ni även hittar en storleksguide för att kunna välja rätt storlek. Titta igenom för att se vad ni önskar och skicka er beställning via e-post till magnus.lundegard@gmail.com senast 31/8.

🏸

IKEA Cup 26-27/9 2020 
I helgen hade vi ett gäng spelare som intog Älmhult och slogs om medaljerna. Stort grattis till spelarna på pallen!

Guld 🥇 till Neo Åstrand i HSB.

Silver 🥈 till Viktor Nambord (och Tim Mörk) i HDA.

🏸

Bjärredspelen
Bjärreds Badmintonklubb har den stora glädjen att bjuda in till tävling den 5-6 september 2020. Redan innan pandemin hade vi beslutat att vi skulle dela på tävlingen och ha seniorklasser i september och ungdomsklasser i januari. För september planerar vi nu för två olika scenarier, det ena om 50-personersregeln håller i sig och den andra om den regeln är släppt. All information finns även på tävlingssidan.

Scenario 1: om 50-personersregeln håller i sig planerar vi att spela en klass åt gången med maximalt 32 deltagare i singel och maximalt 16 dubbelpar i respektive klass. Med funktionärer kommer vi då att vara mindre än 50 personer i hallen. Det betyder att de 32 först anmälda i respektive klass har företräde, övriga sätts på väntelista. Man kan bara anmäla sig i en klass, dvs samma klass i singel som i dubbel. Man anmäler sig då i den högre klassen som man är klassad i. Vi kommer INTE att spela mixed. Endast spelare är välkomna in i hallen! Föräldrar, tränare och coacher är inte välkomna in i hallen. Vi har tillgång till tre olika hallar, se nedan, och vi kommer att spela färdigt en klass åt gången. Detta betyder att det kan bli ett väldigt fysiskt tufft spelschema för de spelare som går långt i sina klasser.

Scenario 2: om 50-personersregeln släpps så planerar vi att spela alla klassers kvalspel på lördagen och slutspel på söndagen.

Tid
Lördagen den 5/9 och söndagen 6/9, 2020.
Spelplats
Bjärehovhallen (Folkungavägen 4, Bjärred), Borgebyhallen (Tennisväg 2a, Bjärred) & Rutsborghallen (Domedejlavägen 4, Bjärred). Hallarna ligger inom 1,5 km radie.
Klasser
Scenario 1: DSA, DDA, DSB, DDB, DSC, DDC, HSA, HDA, HSB, HDB, HSC, HDC
Scenario 2: DSA, DDA, DSB, DDB, DSC, DDC, HSA, HDA, HSB, HDB, HSC, HDC, MDA, MDB, MDC.
Betalning
Anmälningsavgifter enligt anvisningar från region syds riktlinjer faktureras till deltagande klubb.
Servering
Scenario 1, mycket begränsad servering. Scenario 2, superb lunch båda dagarna i Borgebyhallen och massor av annat smått och gott. I de andra två hallarna kommer det att serveras lättare lunch.
Anmälan
Anmälan sker online på http://badmintonsweden.tournamentsoftware.com
Kontakt 
Vid frågor kontakta vår tävlingsledning på info@bjarredsbadminton.se
eller via telefon: Mikael Dahlberg 0729-610043 eller Henrik Nambord 0733-759590.
Varmt välkomna!
Bjärreds Badmintonklubb

🏸

Förtydliganden om anmälan om deltagande till Bjärredspelen 2020
Vi förbehåller oss rätten att tolka denna text och arrangera tävlingen efter bästa förmåga under rådande förhållanden.

Vi får hålla tävlingen under förutsättning att vi inte blir fler än 50 personer i någon av hallarna, vid något tillfälle. Vi kommer att avsätta 10 personer per hall för funktionärer, vilket lämnar plats till maximalt 40 spelare. Bara spelare är välkomna in i hallen, inga föräldrar eller tränare (såvida man inte är anmäld som spelare). Vi kommer att spela singel och dubbel i respektive klass samtidigt i en och samma hall. Vi har tillgång till tre hallar, Borgebyhallen 6 banor, Rutsborgshallen 6 banor och Bjärehovshallen 5 banor. Vi planerar att spela de sex herrklasserna på lördagen och de sex damklasserna på söndagen (men detta kan såklart ändras).
Den övergripande principen är att de som först anmäler sig kommer att få delta!

Anmälan i samma klass
För att vi ska kunna säkerställa ovanstående organisation kommer man endast att kunna anmäla sig i en klass, dvs samma klass i singel som i dubbel. För de som tillhör olika klasser i singel och dubbel anmäler man sig då i den högre klassen som man är klassad i.
Vi kommer inte att spela mixed.

Om en klubb anmäler spelare i en grupp och det är just för den gruppen som man passerar maxantalet i någon klass kommer vi att placera in spelarna efter rankingpoäng.

/Bjärreds Badmintonklubb

🏸

Sommarbadminton!

Den sista veckan i juli (27-31/7) och den första veckan i augusti (3-7/8) kommer Jakob Tinnerberg och Viktor Nambord att hålla i sommarbadminton.
Den kommer att hållas i Slättängshallen i Lomma i 2 timmar/dag måndag-fredag. Mer exakta tider kommer längre fram. Vi riktar oss till alla i klubben, dvs badmintonskolan, fokusgruppen och tävlingsgruppen. Vi kommer att individanpassa träningarna så gott vi kan och beroende på hur många som anmäler sig så kanske vi delar upp det i olika grupper. Vårt huvudfokus kommer vara att man ska lära sig så mycket som möjligt (rörelse på banan, slagteknik etc), men självklart blir det även en del lekar och kanske lite tävling också. Varje dag kommer det även finnas frukt till alla. Vi hoppas att många anmäler sig för vi är helt övertygade om att vi kommer ha jätteroligt tillsammans och lära oss mycket! Om ni har några frågor så kan ni kontakta Jakob eller Viktor.
Anmälan senast 12/7 via mejl till jakob.tinnerberg@gmail.com
Telefonnummer:
Jakob 0763163000
Viktor 0739491210
Kostnader:
1 vecka: 500 kr.
Båda veckorna: 800 kr.

🏸

Höstens träningstider är klara! 
Höstens träning drar igång torsdag 20/8. Mer info kommer att finnas under fliken ”Träna” under respektive träningsgrupp. Nytt för denna terminen är att en av badmintonskolans träningar är i Bjärred. Nedan följer kort info om dagar och tider. Välkomna!

Badmintonskolan
Tisdagar kl 19.00-20.00 i Blå hallen (Pilängshallen).
Torsdagar kl 17.00-18.00 Grupp 1 i Rutsborghallen (OBS! I Bjärred).
Torsdagar kl 18.00-19.00 Grupp 2 i Rutsborghallen (OBS! I Bjärred).

Fokusgruppen
Måndagar kl 19.00-21.00 i Blå hallen (Pilängshallen).
Torsdagar kl 19.00-20.30 i Blå hallen (Pilängshallen).

Tävlingsgruppen
Tisdagar kl 20.00-22.00 i Blå hallen (Pilängshallen).
Fredagar kl 17.00-18.30 i Slättängshallen.
Söndagar kl 09.30-11.30 i Slättängshallen.

Familjetid
Söndagar kl 11.30-12.30 i Slättängshallen.

🏸

Sommarträning = Fritt spel! 
Från och med den 16/6 kommer vi att ha fritt spel alla tisdagar och torsdagar mellan kl 17.00-19.00. Tisdagar i Blå hallen i Lomma och torsdagar i Bjärehovshallen i Bjärred. Skriv i vår Facebook-grupp och kolla om någon kan öppna hallen och se till att ha någon att spela med.

🏸

Sista träningarna för våren
De vanliga träningarna för badmintonskolan och fokusgruppen kommer att hålla på till och med den 4/6. Sista skolveckan är träningarna inställda då det är studentaktiviteter etc.

🏸

Klubbmästerskapet inställt & träning som vanligt
Vi beslutade på senaste styrelsemötet att inte spela klubbmästerskapet i maj som tidigare annonserats, utan skjuter upp det och hoppas att vi kan ha det i augusti istället. Träningarna fortsätter dock som vanligt under hela våren fram till skolorna stänger för sommarlov.

🏸

Nya datum för de framflyttade SM-arrangemangen
På grund av Coronaviruset har flera SM-arrangemang tvingats ställa in under den senaste månaden. Svenska Badmintonförbundet har nu beslutat om nya datum för tävlingarna. Se mer info i denna länk  www.badminton.nu/nyheter

🏸

Tävlingsstopp säsongen ut men inställda SM-tävlingar ska genomföras senare
Till följd av COVID-19 situationen har Badmintonförbundets styrelse beslutat att ställa in alla av förbundet sanktionerade tävlingar fram till 30 juni. Men ambitionen är att genomföra inställda SM-tävlingar senare under året. Detta innebär för klubbmedlemmarnas del bland annat att seriespelen är inställda och det kommer inte att spelas några tävlingar resten av säsongen.

Se mer info i länken badminton.nu/nyheter

🏸

Träningar fortsätter som vanligt
Klubben kommer att fortsätta hålla i träningar precis som vanligt. Man ska naturligtvis inte komma till träningen om man har sjukdomssymtom. Om det kommer andra direktiv från kommunen eller från Badmintonförbundet så meddelar vi det här.

🏸

BBMKs årsmöte
Söndag 15/3 kl 11.00 kommer klubben att ha sitt sedvanliga årsmöte. I år hålls mötet på Stationen 2.0 i Bjärred. I bifogad fil finns agendan. Andra handlingar kommer att finnas tillgängliga på klubbens hemsida minst 7 dagar innan mötet.

Tiden krockar inte med träning eller familjespel då vi inte har tillgång till hallen den söndagen. Vi hoppas att många kommer på mötet och vi bjuder alla deltagare på kaffe/saft och kaka. Varmt välkomna! /Styrelsen

Lergöksträffen-Lindabspelen 29/2-1/3 2020
Långa men bra dagar i helgen i Lingvallen, Skälderviken. Stort grattis till spelarna på pallen!

Guld 🥇 till Karin & Jakob i MDB.

Silver 🥈 till Arvid L i HSU13 & Karin i DSB.

Brons 🥉 till Viktor i HSA.

GripenTräffen Nr 52 2020 1-2/2
Vilken superhelg i Hässleholm! Av 16 singelstarter gick 13 stycken av klubbens spelare vidare till slutspel. Medaljer fick vi också.

Guld 🥇 till Neo i HDU15.

Brons 🥉 till Oscar Å i HSU11, Wilmer Å i HSU15, Linnea i DSU17, Saga i DDB, Anneli & Karin i DDA, Jakob & Viktor i HDA.

Lite pics från helgen!

Aura Open 2020 25-26/1
Återigen intogs Malmö Badmintoncenter av en grupp BBMKare. Pallplatser intogs flitigt under dagarna.

Vi gratulerar Oscar Å till guld🥇i HSU11

och Neo Å & Benjamin Tran (LUGI) till guld 🥇i HDU15

och Wilmer Å & Arvid L som plockade bronset🥉i HDU15

samt Arvid L till brons i🥉 HDU13

Träning under Sportlovet
Träningarna för Badmintonskolan och Fokusgruppen är inställda under Sportlovet. Träningarna kör igång som vanligt igen vecka 9.

Välkommen till ett nytt träningsår med BBMK! 🏸
Torsdag 9/1 kör våra träningar igång som vanligt igen efter jullovsuppehållet. Varmt välkomna!

Auraslaget 7/12 2019
Cerny, Oscar, Hugo, Erik, Arvid och Wilmer intog Malmö Badmintoncenter denna lördagen för att slåss om pokalerna.

Vi gratulerar Wilmer & Arvid L till silver🥈i HDU15N

och Wilmer till brons🥉 i HSU15N!

Seriesammandrag i Eslöv, division 3, 2019-11-30
Idag mötte vi först Helsingborg 2, i en seriefinal och sedan Malmö 3. Mot Helsingborg började Anneli och Karin lysande och vann enkelt. Jakob och Viktor hittade inte riktigt sitt spel och förlorade med 2-1 i set. Även far och son Dahlberg förlorade med 2-1 i en riktig rysarmatch där vi hade matchbollar både i andra och tredje set men lyckades inte knyta ihop det. I damsingel vann Anneli igen komfortabelt. Även Jakob lyckades vinna, trots ett tufft första set men ganska tydligt i andra. Viktor hade inte sin bästa dag och spelade inte alls bra i första set i herrsingel två och förlorade stort med ett hängande huvud. Men han ryckte upp sig ordentligt och vann nästföljande två set ganska enkelt, en mycket bra vändning. Felix räckte sedan inte till i herrsingel 3 och allt skulle avgöras i den sista mixeden som Micke och Karin vinner, efter ett tufft första set, men komfortabelt i andra. Totalt 5-3.
Mot Malmö 3 var vi klara favoriter och vann alla matcherna och matchen med 8-0. Jämnaste matchen var herrsingel 3 där Felix förlorade första set men vände och vann, ytterligare en bra
vändning. Vi leder nu serien med fyra matcher kvar. Nästa omgång är inte förrän i mars 2020.

Seriesammandrag i Kävlinge, division 4, 2019-11-30
Andralaget spelade i Kävlinge och mötte Drive och Staffanstorp. Det blev seger mot Drive och oavgjort mot Staffanstorp och vi inkasserade de första poängen. Neo och Johan lyckades vinna alla
sina 4 matcher. Vi klättrar i tabellen och ligger nu på 5:e plats.

LUGI Eurofinans Senior Cup 2019 i Lund 23-24/11 
Vilken helg vi hade i Victoriastadion i Lund! Av våra spelare tog sig hälften till pallen efter fint spel.
Guld🥇
Anneli Anbelin & Mikael Dahlberg i MDB
Anneli Anbelin & Karin Heimgård i DDA


Silver🥈
Karin Heimgård & Jakob Tinnerberg i MDB

Scandic Hallandia Cup Halmstad 2019 & Lilla Höllvikscupen 2019

Helgen den 19-20 oktober hade vi spelare igång i Höllviken och Halmstad. I Höllviken lyckades Erik få en bronsmedalj 🥉 i HSU13! I Halmstad flera bra resultat, det bästa av Neo i U15. Han lyckades få silver 🥈 i både singel och dubbel (tillsammans med Benjamin Tran från Lugi). Grattis, Erik & Neo!

Seriesammandrag 12/10 2019

Den 12:e oktober var det seriespelsomgång två och vårt förstalag spelade två matcher i Malmö. Laget bestod av Annelie, Karin, Ludde, Viktor, Flix och Jakob. I första matchen mötte vi Eslöv. Vi började bra med att Jakob och Viktor vann ganska enkelt mot bröderna Collbring. Detta var första gången gossarna gjorde det då de har förlorat mot det paret två gånger tidigare. Samtidigt vann Annelie och Karin sin dubbel väldigt enkelt. I herrdubbel två blev det mer dramatik. Flix och Ludde spelade mycket bra i första set (och vann) och en bit in i andra, sen trampade Flix snett och stukade foten. Sjukvårdare Annelie hade precis gått sjukvårdskurs och tejpade Flix fot, men han haltade betänkligt. Vi var flera stycken som sa till Flix att han skulle lämna wo, men han vägrade. Hoppandes på en fot och med en slitande Ludde lyckades de få matchboll i andra set men förlorade det setet med 22-20. I det tredje setet hoppade Flix runt på 1,5 fot och Ludde och Flix spelade mixed och lyckades vinna med 21-17 i avgörande set. En riktigt heroisk kämparinsats. När det var dags för singlar vann först Karin sin väldigt enkelt, Jakob lyckades vinna mot Nils efter stappligt spel i första set, men med en bra vändning. Viktor vann hyfsat enkelt och avslutningsvis fick Ludde ge sig i sin singel, trots bitvis mycket bra spel. Vi lämnade WO i mixed efter att vi försäkrade Flix om att vi hade vunnit matchen ändå. Resultatet blev 6-2. I match nummer två mötte vi Helsingborg lag 2, som fram till dess var obesegrat i serien. Då Flix förståndigt nog åkte hem och vilade foten fick vi lämna wo i herrdubbel 2 direkt. Damdubbeln vann Annelie och Karin komfortabelt. Jakob och Viktor hade tuffare i herrdubbel 1 och tappade första set, men kom sen igång och vann sedan de följande två seten. Det var en riktigt underhållande och bra dubbelmatch. Vi började sedan med herrsingel 3 där Ludde hade en tuff uppgift och förlorade i två raka set efter ändå bra spel. Annelie vann sin singel klart, men fick bra motstånd av en ung dam från Helsingborg i en bra match. Jakob vann mot Tobias efter att ha utkämpat många lååååånga bolldueller i två set. Viktor hade tufft i sin match och förlorade första set, men vann sedan klart de två andra. I mixed spelade Karin och Ludde tillsammans i en svängig match. I första set tog de ledningen med 13-0 och vann klart med 21-7. Andra set var tätare men med en klar ledning långt in i setet, men med en oerhört bra avslutning vann Helsingborg det med 21-18. Tredje set var nervkittlande, men Karin och Ludde lyckades vinna med 22-20. Totalt vann vi matchen således med 6-2.
Efter två serieomgångar ligger vi nu tvåa i tabellen med sex poäng, lika många som LUGI och Helsingborg. Det kommer att bli en spännande serie. /Håkan

Andralaget spelade i Helsingborg och mötte på hårdare motstånd. Det blev tyvärr förlust mot både Klippan och Helsingborg lag 3, trots många jämna 3-setare som kunde gått åt båda hållen. Vinstmatcherna stod Yrsa och Johan för. Nu laddar vi om till nästa omgång! /Jakob

Träning under höstlovsveckan
Under vecka 44 är det ingen träning för Badmintonskolan och Fokusgruppen.

IKEA Cup i Älmhult 28-29/9 2019
Ett helt gäng intog spelplanerna i Älmhult i helgen och många gick till slutspel och några till pallplats.
Brons🥉
Jakob Tinnerberg i HSA
Johan Sannas i HSC
Neo Åstrand & Benjamin Tran (Lugi) i HD U15
Mikael Dahlberg & Maria Jönsson (Kävlinge-Furulund) tillsammans med Saga Lindbom & Charlie Lenell (Mörrum) i MDB

Sjöbo Cup 28/9 2019
Några av klubbens spelare drog till Sjöbo i lördags och efter fint spel intogs även pallen. Stort grattis!
Guld🥇
Oscar Åström i HSU11N
Arvid Lundegård i HSU13N
Brons🥉
Linnea Sannas i DSU17N

Bjärredsspelen by VICTOR 7-8/9 2019
Vilken helg vi hade! Av våra 22 spelare tog sig 10 spelare till pallen efter fint spel.
Guld🥇
Oscar Åström i HSU11N
Erik Sundström i HSU13N
Johan Sannas & Alexander Ljungqvist (Staffanstorp) i HDC
Anneli Anbelin & Mikael Dahlberg i MDB
Anneli Anbelin & Karin Heimgård i DDA
Silver🥈
Saga Lindbom i DSB
Brons🥉
Wilmer Åström i HSU15N
Neo Åstrand & Benjamin Tran (Lugi) i HDU15
Johan Sannas i HSC
Arvid Sundström & Karin Heimgård i MDC
Karin Heimgård i DSB
Anneli Anbelin i DSA

Säsongsstart! 🏸
Våra träningar sätter igång igen efter sommaren torsdagen den 15/8.
Grupperna tränar följande tider och platser:
Badmintonskolan
Tisdagar 19.00-20.00 i Blå hallen.
Onsdagar 17.00-18.00 i Slättängshallen.
Torsdagar 18.30-19.30 i Blå hallen.
Man är välkommen två gånger i veckan. Vi har färre banor på onsdagar så om ni kan välj tisdag och torsdag.
Fokusgruppen/Utvecklingsgruppen
Onsdagar 18.00-19.30 i Slättängshallen.
Torsdagar 19.30-21.00 i Blå hallen.
Tävlingsgruppen
Tisdagar 20.00-21.30 i Blå hallen.
Fredagar 17.00-18.30 i Slättängshallen.
Söndagar 09.30-11.30 i Slättängshallen.
Motionstider finns i mån av plats i Blå hallen tisdagar och torsdagar på de sena passen.
Familjetiden
Söndagar 11.30-12.30 i Slättängshallen.
Om ni inte vet vilken grupp ni ska tillhöra, så prata med tränarna.

Välkomna till en ny säsong i BBMK!

Lottningen av tävlingen är klar! 
All information gällande Bjärredsspelen by VICTOR 2019 ligger på https://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/sport/tournament?id=19AE571C-3472-4ACC-98AE-7A59757BE52A
Där finns information om klasser, lottningar, matcher, spelare osv.
OBS! Ha koll på i vilken hall ni spelar era matcher, det kan vara olika hallar för olika klasser.

Inför och under Bjärredsspelen by VICTOR 7-8/9 2019
Helgen den 7-8 september är det åter dags för vår tävling Bjärredspelen by VICTOR. Vi kommer att spela i Bjärehovshallen och i Borgebyhallen under både lördagen och söndagen. Vi kommer att behöva hjälp av alla klubbens spelare och föräldrar för att kunna arrangera detta. Det behövs hjälp på flera olika plan, t ex stå och sälja i kioskerna, laga mat innan tävlingen för försäljning under tävlingen, hjälp i matchsekretariaten samt hjälp med lite allmän undanplockning under dagarna. Vi önskar att ni redan nu viker den helgen, eller i alla fall delar av helgen, åt att hjälpa till. Vi återkommer med mer information senare. På Facebook finns en grupp som ni gärna får gå med i. Den heter ”Bjärredsspelen by VICTOR 2019” och där kommer mer detaljerad info ut inför tävlingen. Har ni frågor eller vill informera om när ni kan hjälpa till under den helgen så går det bra att kontakta Bibbi Löfkvist på bibbi.lofkvist@gmail.com alt via Facebook.

🌞 Sommarträning 🏸
I sommar finns det möjlighet att träna i Slättängshallen kl 18.00-20.00 följande datum:
Tisdag  18/6,  25/6,  2/7,  9/7,  23/7,  30/7,  6/8,  13/8
Torsdag  20/6,  27/6,  1/8,  8/8
OBS! Meddela i fb-gruppen om du/ni vill träna så att någon kan komma och öppna.
Träningen är inte organiserad och sker utan tränare.

Sommarbadminton med Bjärreds badmintonklubb
Efter fjolårets succé kommer det i sommar åter igen att hållas i 1 ½ veckas daglig sommarträning i slutet på sommarlovet. Passa på att träffa dina kompisar och ha kul samt inte minst komma i form inför höstens träningar och kanske tävlingar.
Se mer info här Inbjudan Sommarbadminton BBMK 2019 

Danish Junior Open 31/5-2/6 2019
I helgen åkte ett gäng av våra spelare till Danmark för att delta i Danish Junior Open. Alla spelade bra och de största framgångarna stod Viktor för.
Guld 🥇 i MD med Alicia (Aura), Silver 🥈 i HD med Markus (Aura) & Brons 🥉 i HS, allt i A-rekke! SuperViktor!
        .

First Hotel Christian IV Cup 27-28/4 2019
I helgen for en hel skock BBMKare till Kristianstad för att slåss om pokalerna. Det var fin utdelning på pokaler bland våra medlemmar efter vinnande spel. Stort grattis till alla pristagare!
Guld🥇
Elias i HS U15N
Felix & Erik Tran (Aura) i HD U15

Silver🥈
Neo i HS U13
Neo & Ted i HD U13

Brons🥉
Anton i HS U15N
Arvid S i HS U17

LUGI Eurofinans Junior Cup 6-7/4 2019
Mycket bra spel av våra ungdomar i LUGI Euro finans i helgen. Alla fem (Wilmer, Ted, Arvid L, Neo och Viktor) gick vidare från sina grupper till slutspel. Bäst gick det för Wilmer som kom hem med en silvermedalj. Grattis Wilmer🥈!
  

 
Påsklovsspel
Under Påsklovet kommer det inte att vara några organiserade träningar. Däremot finns det 2 tillfällen för fritt spel.
Dessa tillfällen är: 
Tisdag 16/4 kl 19.00-21.30 i Blå hallen
Onsdag 17/4 kl 17.00-19.30 i Slättängshallen
Jakob Tinnerberg kommer att öppna hallarna för spel.
Glöm inte att kolla så att du har någon att spela med om du tänker gå dit. Det går bra att kolla av på vår facebook-sida om någon ska dit. 
Glad påsk! 

Seriesammandrag 30/3 2019
 
I helgen spelade vi säsongens sista seriesammandrag i Skurup. Vi började med att möta Skurup, vilka vi förlorade mot i höstas. Det började med två segrar i herrdubbel 1 och 2 (Viktor/Jakob och Micke/Felix), båda i tre set. Tjejerna förlorade sin dubbel, mot seriens bästa damdubbelpar. Därefter kom fyra raka singelsegrar, Saga vann i tre set i en mycket bra och välspelad match. Jakob, Viktor och Micke vann i två raka set. Viktors motståndare blev under matchen förtvivlad och mitt i en lång bollduell skrek han ”… men sluta spring då för h-e”. Vi förlorade sedan mixeden, men vann matchen med klara 6-2.
I andra matchomgången spelade vi mot Malmö och det var inte ett supertaggat gäng som började spela. Igen fick tjejerna ge sig i damdubbeln, då Malmö gjort en kraftig förstärkning, däremot vann vi båda herrdubblarna igen. I singlarna vann Saga, Viktor och Jakob, ganska komfortabelt, trots att Saga fick rätt bra motstånd. Felix fick ge sig i herrsingel 3 och vi förlorade mixeddubbeln. Totalt blev det seger med 5-3.
I det stora hela har det varit en mycket bra säsong där vi slutar fyra i serien. Matcherna på andra halvan av säsongen gav bara en förlust mot seriesegrarna Aura och en oavgjord mot serietvåan Veberöd, så det ser bra ut inför nästa säsong. Ses då!
/Håkan

Klubbmästerskapet 23/3 2019
   
Många glada spelare med nära och kära förgyllde dagen i Slättängshallen idag.
Stort tack till alla som kom och gjorde dagen så bra.
Extra stort grattis till alla vinnare!

Ungdomar yngre
Guld🥇 Oscar Åström
Silver🥈 Hugo Calling

Ungdomar mellan
Guld🥇 Ted Wang
Silver🥈 Wilmer Åström

Ungdomar äldre
Guld🥇 Yunshan Luo
Silver🥈 Felix Dahlberg

Senior
Guld🥇 Jakob Tinnerberg
Silver🥈 Mikael Dahlberg

Generationsdubbel
Guld🥇Felix & Mikael Dahlberg
Silver🥈 Jakob & Håkan Tinnerberg

Nissanslaget 16-17/3 2019
I helgen hade vi ett gäng spelare i Halmstad som fajtades i Nissanslaget. Det hela resulterade i några pallplatser. Stort grattis!
Silver🥈
Neo i HS U13
Saga & Elin Genberger (Halmstad BK) i DD U15
  
Brons🥉
Saga i DS U15

Klubbmästerskap 2019! 

När: Lördag 23/3 kl 09.00.
Var: Slättängshallen, Lomma.
Hur: Vi kommer att börja med att spela generationsdubbel och efter det spelar vi singlar.
Välkomna till årets klubbmästerskap!
Spelschema BBMKs Klubbmästerskap 2019

Klubbmästerskap 2019

Välkomna till årets klubbmästerskap!
När: Lördag 23/3 kl 09.00.
Var: Slättängshallen, Lomma.
Hur: Vi kommer att börja med att spela generationsdubbel och efter det spelar vi singlar. Vi kommer att göra klassindelning efter vilka som har anmält sig.
Anmälan görs senast den 16/3 till Henrik Nambord på henrik.nambord@gmail.com eller på tävlingsanmälningsfliken på hemsidan. Har ni frågor om hur vårt klubbmästerskap brukar gå till, så fråga en klubbmedlem som varit med tidigare.
Varmt välkomna med anmälan!

Årsmöte Bjärreds Badmintonklubb 2019
Välkomna på årsmöte!
När: Onsdag 13/3 kl 19.00.
Var: Slättängshallen, Lomma.
För mer info se inbjudan nedan
Kallelse årsmöte BBMK 20190313

Seriesammandrag 9/3 2019
 
Lördagen den 9 mars hade vi seriesammandrag i Borgebyhallen och vi mötte i tur och ordning Eslöv, LUGI 5 och Kävlinge-Furulund 1. I första matchen mot Eslöv vinner vi med klara 6-2 efter fina vinster i alla singlarna (Saga, Jakob, Viktor, Micke), herrdubbel 2 (Micke och Felix) och WO i damdubbel. Mot LUGI är det en tightare match där vi först vinner båda herrdubblarna i tresetsmatcher men förlorar damdubbeln. Efter det vinner vi herrsingel 1 och 2 (Jakob och Viktor), men förlorar damsingel (Saga mot vår tränare Karin) och herrsingel 3 (Yunshan mot ytterligare en av våra tränare Adde). Mixedmatchen blir då avgörande, men Maja och Micke lyckas vinna i en mycket spännande och jämn tresetare, totalt 5-3 således.
Avslutningsvis spelar vi mot Kävlinge-Furulund. Vi börjar igen med dubblarna och vi vinner en (Jakob och Viktor) men förlorar de andra två. Micke och Maja kämpar mycket väl i mixed, men förlorar mycket knappt i tre set. Vi vinner sedan herrsingel 1 och 2 och damsingel (Jakob, Viktor, Saga) och inför sista matchen, herrsingel 3 leder vi med 4-3. Där spelar Yunshan mot Thomas och när de möttes i höstas förlorade Yunshan tydligt. Matchen är välspelad och mycket jämn och 20-20 i avgörande set, otroligt spännande. Yunshan vinner till slut och vi vinner även den matchen med 5-3.
Vi avancerar nu i tabellen och ligger nu femma i Division 3 Syd B. Det är en omgång kvar och vi hoppas på ytterligare avancemang i tabellen. En mycket bra helg och bra resultat!

Lergöksträffen & Mörrumsträffen & Knalleträffen 2-3/3 2019
I helgen hade klubben tävlande i Skälderviken, Mörrum och Borås. Det blev några pallplatser. Saga vann dubbel (med Marina från Christianstad) och kom trea i singel i Mörrum. Neo blev trea i samma tävling. Ludwig kom tvåa (med Alina från Alingsås) i mixed C i Borås. I Skälderviken gick Viktor vidare till slutspel för första gången i A-klass och i HDA knep Viktor och Jakob en bronspeng. Fint spelat!
Guld🥇
Saga & Marina (Cristianstad) i DD U15

Silver🥈
Ludwig & Alina (Alingsås) i MD C

Brons🥉
Jakob & Viktor i HD A
Saga i DS U15
Neo i HS U13
 

Seriespel på hemmaplan 🏸
På lördag 9/3 har vi seriesammandrag i Borgebyhallen.
Tidsplan & möte:
kl 10.00 Eslöv
kl 12.30 Lugi 5
kl 15.00 Kävlinge-Furulund 1
Kiosken kommer att vara öppen 🌭 🥪 🥤 ☕️
Varmt välkomna att heja fram våra spelare i BBMK! 

Serielagsspel 13/2 2019 mot Aura i Malmö

Bra spel men förlust med 5-3. Seger för Viktor och Jakob i dubbel och de vann också sina singlar. Nu bryter vi ihop och kommer igen den 9/3 då vi har hemmamatch i Borgeby. Varmt välkomna att heja på oss då!

Gripenträffen 9-10/2 2019 i Hässleholm
Ett gäng av klubbens spelare tog sig till Hässleholm i helgen för att fajtas om pallplatserna. Vi gratulerar Yunshan till segern i HS U15! Felix lyckades också kapa åt sig en bronspeng i HD U15 tillsammans med Johan Bjelk (Aura). Hedersomnämnande till Neo som gick till slutspel och där också vann en match, första gången i nivå 3. Bra jobbat alla!
Guld 🥇
Yunshan i HS U15

Brons🥉
Felix & Johan (Aura) i HD U15

Lergöksträffen CU 2/2 2019 i Skälderviken
Ett par av klubbens spelare tog sig till Ängelholm igår för att fajtas i Lergöksträffen. Vi gratulerar Arvid L till platsen på prispallen!
Silver 🥈
Arvid L i HS U13N


Träning under Sportlovet
På Sportlovet kommer det inte att vara några organiserade träningar. Däremot kommer spelare i tävlingsgruppen att träna på tävlingsgruppens tid på tisdag 19/2 och vill någon komma och spela fritt då så går det bra (kl 20.00-21.30 i Blå hallen). Träningarna med Jesper för tävlingsgruppen, fredag 22/2 och söndagarna 17/2+24/2 (+ utvecklingsgruppen) kommer att vara som vanligt liksom familjetiden båda söndagarna 17/2+24/2 på lovet.

Serielagsspel 30/1 2019 i Veberöd

Onsdagen den 30/1 spelade vi en utbruten serielagsmatchomgång för serien div 3 syd B. Anledningen är att seriesammandraget är på sportlovet. Det var en oerhört jämn och spännande match och jobbigt för mig som ensam Bjärredsupporter, då jag hade all annan publik emot mig (~12). Vi började parallellt med två herrdubblar och en damsingel. Saga hade jobbigt i damsingeln och hade svårt att hitta längden (vilket många hade i hallen). I herrdubbel ett, spelade Viktor och Jakob mot bröderna Kristensson/Längby. De hade tidigare bara förlorat en match i serien men fick se sig slagna då Jakob och Viktor spelade riktigt bra, speciellt i tredje set. Pappa och son Dahlberg vann i två set, men fick kämpa ordentligt i andra set, som blev tight.
Då vi var tvungna att lämna WO i damdubbel så var det sen fyra matcher kvar, och alla fyra matcherna började samtidigt. Min roll som coach, publik och vattenbärare blev nästan outhärdlig då mina två ögon skulle dela sig på fyra banor samtidigt (vindögd på köpet). Micke vinner första set komfortabelt, Jakob förlorar klart, Viktor förlorar mycket knappt (24-22) och mixedparet, Saga och Flix, hänger med men förlorar. Jakobs match glider iväg först och han tar en gedigen ledning i andra set som slutar med klar set-vinst. Viktor ser bitvis slagen ut, men vänder ett underläge och tar andra set. Saga och Flix spelar riktigt bra, men trots det förlorar de andra set men med 18 poäng. Micke tappar andra set till Samuel från Veberöd, och är lite frustrerad.
När Micke börjar sitt tredje set ligger vi under totalt med 2-3, och både Jakob och Viktor är igång med sina tredje set. Jakob ligger först i spelet och lyckas vinna med 21-19 i tredje set. Viktor i sin tur kommer i underläge och denna gång kommer han inte ikapp. Micke avslutar till slut matchen mot Samuel i Veberöd, med slutsiffrorna 21-18, och vi kan åka hem med en oavgjord match, 4-4.
Vill ni också uppleva denna spänning, vilket det faktiskt är, så välkomna till Borgebyhallen den 9/3 då vi kommer att spela tre matcher. (Vi kommer också att spela en utbruten match mot AURA den 13/2 i Malmö).
/Håkan

Många som vill börja spela
Vi har nu helt fullt på våra träningar för badmintonskolan! Det är så klart roligt att det finns ett så stort intresse, men nu måste vi stoppa intaget av nya barn tills vidare. Om ni hör av någon som nu inte spelar att de är intresserade så berätta gärna att vi för tillfället har fullt.

Aura Open U11-U15 ABC 26-27/1 2019 i Malmö
Många slogs om prispallen i helgens tävling i Malmö. Klubben hade 7 st medlemmar med i tävlingen och 3 av dem fick inta prispallen och ta emot guld. Stort grattis!
Guld 🥇
Felix i HS U15

Viktor & Jakob i HD B

Felix & Johan Bjelk (Aura) i HD U15

Se badminton på internationell elitnivå! 
Torsdag 17/1 till söndag 20/1 spelas RSL Swedish Open 2019 i Sparbanken Skåne Arena i Lund där våra svenska stjärnor ställs mot internationellt motstånd.

Tider & inträde:
Torsdag 17/1 – fritt inträde
Kval kl 09.00-22.00

Fredag 18/1 – 100 kr
Inledande omgångar kl 09.00-22.00

Lördag 19/1 – 100 kr
Kvartsfinaler kl 09.00-13.00
Semifinaler kl 17.00-21.00

Söndag 20/1 – 100 kr
Finaler kl 12.00-15.00

3-dagarspass fredag-söndag – 200 kr
För ungdomar födda 2005 eller senare är det fritt inträde.
För mer info och biljettköp gå in på: http://www.badminton.nu/tavlingserie/RSLSwedishOpen2019 

Välkomna till en ny träningstermin!
Tisdagen den 8/1 börjar terminens träningar igen. Vi ser fram emot att träffa alla spelarna igen efter juluppehållet. Varmt välkomna!

Nytt upplägg gällande tränare & träningstider för Tävlingsgruppen vt 2019 
Vi kommer att ha ett nytt upplägg för tävlingsgruppen till vårterminen. Tävlingsgruppen kommer att delas i två delar, en som fortsatt kommer att heta Tävlingsgruppen och en som kommer att heta Utvecklingsgruppen.
Det finns flera anledningar till det nya upplägget. Den första är att vi har lyckats få Jesper som tränare även på fredagar. Den andra är att spannet på behovsnivån av träningsmoment i Tävlingsgruppen är väldigt stor. Vi tror att för de spelare som vi har placerat i Utvecklingsgruppen vore en stor närvaro av en tränare oerhört positiv. Micke känner idag att han inte riktigt hinner ägna så mycket tid som han skulle vilja till de spelare som vi har i Tävlingsgruppen som behöver det mest.
Förslaget är att på tisdagar ha träning för både Utvecklingsgruppen och Tävlingsgruppen. För Utvecklingsgruppen tänker vi oss att Micke håller i träningen. För Tävlingsgruppen tänker vi att Jakob är tränare i modulövningar som Micke/Jesper på förhand har informerat Jakob om.
På torsdagar tänker vi oss att Utvecklingsgruppen tränas tillsammans med Fokusgruppen av spelare från Tävlingsgruppen. Fördelen med det är att steget mellan de olika grupperna inte blir lika stort och att det kan inspirera spelarna i Fokusgruppen, men även inspirera spelarna i Utvecklingsgruppen. På fredagar tänker vi att bara Tävlingsgruppen har träning med Jesper i Slättängshallen. Då Slättängshallen bara har fyra banor så kan vi inte vara för många på den träningen. Slutligen tänker vi att både Utvecklingsgruppen och Tävlingsgruppen tränar tillsammans i Slättängshallen på söndagar. Anledningen till att vi kan ha båda grupperna då är att deltagandet inte alltid är jättestort på söndagar. I slutändan så får alla spelare i Utvecklingsgruppen och Tävlingsgruppen tre träningspass i veckan. Vi tror att det med detta upplägget blir bättre för alla spelare.
Nackdelen med detta är förstås att vi behöver köra Jesper två gånger i veckan till och från Malmö, jag hoppas att vi alla kan hjälpa till solidariskt med detta. Det har ju fungerat fantastiskt under hösten.

Träningsschemat som gäller fr o m januari 2019:
Tisdagar kl 20.00-21.30 i Blå hallen
Tävlingsgruppen – Jakob är tränare.
Utvecklingsgruppen – Micke är tränare.
Torsdagar kl 19.30-21.00 i Blå hallen
Utvecklingsgruppen + Fokusgruppen – Spelare från tävlingsgruppen är tränare.
Fredagar kl 17.00-18.30 i Slättängshallen
Tävlingsgruppen – Jesper är tränare.
Söndagar kl 9.30-11.30 i Slättängshallen
Tävlingsgruppen + Utvecklingsgruppen – Jesper är tränare.

Auraslaget U11-U15 2018 1-2/12 i Malmö
Förra helgen välkomnades Neo upp på prispallens högsta punkt då han tog guld i HS U13N i Auraslaget på Malmö Badmintoncenter. Stort grattis, Neo!

Serieomgång 3 i Furulund 24/11 2018
Till serieomgång 3 i Furulund var vi ett fullt lag då vi fick låna in Maja Waern från Västervik. Övriga deltagare var Saga, Yunshan, Viktor, Alex, Jakob och Micke.
I första matchen spelar vi mot Lugi lag 5. I damdubbel spelar Maja och Saga lysande i första set, men tror kanske att det är avgjort efter ett set och tappar lite förvånande de två nästa. Jakob och Viktor spelar herrdubbel 1 och förlorar knappt i en tresetare, medan Alex och Micke vinner sin dubbel ganska klart. I damsingel vinner Saga övertygande. Jakob spelar herrsingel ett och förlorar en jämn
drabbning i tre set. Viktor spelar också övertygande och vinner klart och Yunshan slår tränarAdde, vilket är mycket glädjande. Mixeddubbeln avslutar det hela och den är oerhört jämn, bland annat vinner vi första set med 30-29. Maja och Micke lyckas till slut vinna i tre set och segern mot Lugi var klar.
Nästa match är mot Eslöv där tjejerna börjar med att vinna sin dubbel. Jakob och Viktor får inte riktigt till det och förlorar i två jämna set, medan Micke och Alex igen vinner sin dubbel. Saga vinner efter det sin damsingel och Jakob gör en repris på sin herrsingel ett, vinner första set men förlorar sedan två. Viktor och Alex spelar sedan lysande i sina singlar och segern mot Eslöv är klar. Det hela avslutas med att Maja och Yunshan förlorar i mixed.
Avslutningsvis spelar vi mot Kävlinge. Saga och Maja förlorar damdubbeln mot ett mycket bra par. Jakob och Viktor lyckas vinna sin herrdubbel 1 i tre set (22-20 i avgörande), medan Alex och Micke förlorar sin. När det är dags för singlar vinner vi två, Jakob och Viktor, medan vi förlorar två, Saga och Yunshan. Mixeden avgör sedan om vi ska få oavgjort, men den förloras i två set av Maja och Micke,
men båda seten går till 20-20, så det var oerhört knappt.
På det hela taget en bra dag med många jämna matcher och mycket spänning. Det var ett riktigt trött gäng när det hela avslutades vid 17.30.

DM Skåne 2018 i Malmö 10-11/11
I helgen hade vi en handfull spelare som gjorde upp i DM i Malmö. Nedan redovisas pallplatserna från tävlingen.

Guld 🥇
Viktor & Jakob i HD B

Silver🥈
Jakob i HS A
Yunshan i HS U15

Brons🥉
Viktor i HS U17

Årets julklapp! 
Vi kommer att ta upp beställning på klubbkläder ytterligare en vända innan jul. Tränarna kommer att ha blanketter som man kan få för att fylla i om man vill beställa klubbkläder. Vi kommer att skicka beställningen den 23/11, så vill man köpa måste vi veta om det innan dess. Undrar ni över något så lägg ett mail till info@bbmk. Ni kan också skriva i bifogad beställningsblankett (länken nedan) och ge till tränarna.
Beställning av Klubbkläder BBMK

Yonex MBK Open 2018 i Malmö 3-4/11
5 spelare från klubben tillbringade helgen i Malmö. Nedan redovisas pallplatserna från tävlingen.

Guld 🥇
Yunshan & Johan Strand (Eksjö Badmintonförening) i HD U15

Silver🥈
Yunshan i HS U15
Jakob & Micke HD A
  

Brons🥉
Saga i DS B

Åbyslaget 2018 i Mölndal 3-4/11
Ludde tog sig ända till Götet för att tävla. Det hela slutade med pallplats.
Det blev Silver🥈 i MD C för Ludde & Alina Odén (BMK Racket).

Seriespelsomgång i Eslöv 20/10

Lördagen den 20:e oktober var det den andra seriespelsomgången, nu i Eslöv. Vi spelade mot Aura och mot Veberöd och det gick väl – så där. Vi började på morgonen mot Aura och vi hade nog innan match en realistisk förhoppning om att vi skulle kunna vinna eller i alla fall ta poäng. Först ut var de båda herrdubblarna, Micke och Viktor vinner sin dubbel i en tresetare, utan att spela lysande. Jakob och Ludwig förlorar däremot sin dubbel efter att inte alls ha kommit upp i den kvalitén som de brukar uppnå. Efter det dags för singlar och Saga var först ut. Hon gör en bra match mot en på pappret bättre motståndare, men förlorar knappt, men klart. I herrsingel spelar Jakob första singeln. Han kommer inte upp i normal standard och förlorar. Viktor spelar mycket bra mot Markus Bjelk från Aura och tar en övertygande seger och avslutningsvis förlorar Johan mot Hector Rebetz. Det är många, långa bolldueller mellan Johan och Hector, men nästan alla gånger avslutas det med bollseger för Hector. Avslutningsvis förlorar Micke och Saga även sin mixed och slutsiffrorna blir två segrar till oss och sex till Aura, då vi också har lämnat WO i damdubbel.

Efter matchen var det ett lite stukat gäng som försökte ladda om inför nästa uppgift som på förhand skulle vara tuffare, Veberöd. De har till skillnad mot förra året två bröder tillbaka i laget, Adam och Filip, som har gjort laget mycket starkare. Micke och Ludwig ställs mot dessa bröder i herrdubbel och förlorar, men det är inte så långt borta. Jakob och Viktor vinner sin dubbel förhållandevis enkelt. Saga spelar sedan en bra damsingel i tre set, men förlorar det avgörande setet tydligt. Jakob spelar igen herrsingel ett och Viktor herrsingel två. Båda ställs mot en av bröderna och matcherna blir nästan kopior på varandra. Båda våra killar spelar ett bra första set och har ledning under stora delar av setet, men båda förlorar med endast två bollar. I andra set blir det i båda matcherna klara vinster till Veberöd. I herrsingel tre spelar Micke och vinner klart i första set och tror sedan att han bara kan ställa ut skorna i andra set. Det blir mycket jobbigare, men han vinner till slut med 21-19. Avslutningsvis förlorar Johan och Saga sin mixed, men de har uppenbart kul när de spelar ihop. Även här således förlust med 2-6.
 

Tengo Sport Open 2018 i Helsingborg 13-14/10
16 spelare från klubben tillbringade helgen i Helsingborg. Även om inte alla fick inta pallplats så är det många som har utvecklat sitt spel vilket visades upp under matcherna och vi är stolta över alla klubbens spelare. Nedan redovisas pallplatserna från tävlingen.

Guld 🥇
Saga i DS U15
Yunshan i HS U15
Saga & Moa Lindström (Älmhults BK) i DD U15
  

Silver🥈
Flix i HS U15
Flix & Yunshan i HD U15
Jakob i HS U19
Joakim i HS U19N
Jakob & Viktor i HD U19
   

Brons🥉
Neo i HS U13N
Anton i HS U15N
Johan i HS U17
Arvid S i HS U17N
   

Spelarkompisar från olika klubbar roar sig mellan matcherna 🙂

Nu har de nya klubbkläderna kommit!
Vi kommer att dela ut under träningstid på torsdag 11/10 till tävlingsgruppen och badmintonskolan och fredag 12/10 till fokusgruppen. Faktura kommer i efterhand. Vi kommer att ta upp en ny beställning på kläder lite senare i höst, men innan jul.

Klubbresa till Tengo Sport Open 2018 i Helsingborg 13-14/10!
Till helgen är det klubbresa till Tengo Sport Open 2018 i Helsingborg. Totalt är det 16 spelare som kommer att representera klubben – jättekul! Starttiderna är allt mellan 09.00 och 12.30, sluttiderna mellan 11  och 18. Det är mycket uppskattat om man kommer tidigare eller stannar längre än vad man behöver för att heja på sina klubbkompisar. Om någon behöver skjuts så hör av er, så löser vi det. Kl 08.55 på lördag tar vi den sedvanliga bilden på alla spelare från klubben, roligt om så många som möjligt är med då. Stort lycka till önskas våra tävlande!

IKEA Cup i Älmhult 29-30/9-2018
Saga, Flix, Yunshan, Viktor, Alex, Ludwig och Micke spenderade helgen i Älmhult.
6 av våra spelare fick inta prispallen.
Viktor & Micke spelade till sig segern i HD B.
Saga & Marina (Cristianstads Badmintonklubb) spelade till sig segern i DD U15.
Flix & Yunshan spelade till sig silverplatsen i HD U15.
Ludwig & Ellen Kullgard (Ljungsbro Badmintonklubb) spelade till sig silverplatsen i MD C.
Stort grattis till er allihopa!

  

Sjöbo Cup i Sjöbo 29/9-2018
Arvid Lundegård spenderade lördagen i Sjöbo där han spelade till sig en silvermedalj i HS U13N. Stort grattis, Arvid!

Resumé av seriesammandrag 1 i Lund 22/9-2018

Första seriesammandraget i div 3 spelades i Lund i helgen och vi ställdes mot Malmö lag 3 och Skurup. Första matchen börjar med herrdubbel 1 och 2. I herrdubbel 1 ställer vi upp med det nykomponerade paret Micke och Jakob. Trots lite halvknackigt spel vinner de förhållandevis enkelt sin match. Det var mer spännande i herrdubbel 2 där Viktor och Flix spelade mot två betydligt mer erfarna spelare. Viktor och Flix vinner till slut med 2-1 i set i en välspelad match.
Efter detta är det dags för singlar. Saga spelar övertygande och vinner enkelt sin singel. Jakob vinner herrsingel 1, trots ett nervöst första set och inte lysande spel, men mycket bättre i andra. I herrsingel 2 och 3 spelar Alex och Johan två mycket liknande matcher. Båda matcherna går i tre set och motståndarna får verkligen kämpa, men både Alex och Johan förlorar knappt. I den avgörande mixeden vinner Micke och Saga enkelt. I och med att vi lämnar WO i damdubbel blir slutresultatet 5-3 till oss.
I match 2 är motståndarna från Skurup. Micke och Jakob vinner först herrdubbel 1 komfortabelt. I herrdubbel 2 gör Viktor och Flix ytterligare en mycket bra match, men förlorar en jämn match med 2-0 i set. Saga spelar en väldigt bra singel och vinner mot en betydligt mer rutinerad spelare i damsingel. I herrsingel 1 lyckas Jakob slå en motståndare han tidigare har förlorat mot 2 gånger, och han gör det på ett säkert sätt. Efter det kom rysaren i herrsingel 2, där Alex igen förlorar en jämn tresetare. Alex spelar bra, men lyckas inte riktigt knyta ihop säcken. Troligtvis har Alex motståndare inte återhämtat sig än (skrivet på tisdag), då han var helt slut efter matchen. Alex förlorar inte på sämre kondition i alla fall. I herrsingel 3 kommer inte Johan riktigt in i matchen och förlorar med 2-0 i set. Avslutningsvis blir det en rysare i mixed där Saga och Micke förlorar med 2-0, trots att man har ett par setbollar i andra set. Det hade kunnat gå hur som helst. Vi förlorar således matchen med 3-5.
Summa över helgen är att vi spelade bra och det var god stämning i laget, med mycket skratt och glädje och vi hejade på varandra. Vi har definitivt i division 3 att göra med detta lag. Inget av de övriga lagen såg oslagbara ut. Det kommer att bli en rolig serie att följa. Tabell och resultat hittar ni här:
http://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/sport/draw.aspx?id=4ED98631-983C-47A7-A740-32F5945F3889&draw=24

Inställd träning! 

Ingen träning fredag 28/9 för Fokusgruppen pga innebandymatch!

2018-08-08
Nya träningstider för höstterminen 2018
Höstterminens träningar drar igång tisdag 21/8. Det har skett förändringar gällande dagar och tider för grupperna. All träning sker fr o m denna terminen i Lomma.
De nya träningstiderna är:

Badmintonskolan
Tisdagar kl. 19.00 – 20.00 i Pilängshallen (Blå hallen).
Onsdagar kl. 17.00-18.00 i Slättängshallen.
Torsdagar kl. 18.30 – 19.30 i Pilängshallen (Blå hallen).
OBS! För spelaravgiften får varje spelare välja 2 av 3 träningspass/vecka.

Fokusgruppen
Onsdagar kl. 18.00-19.30 i Slättängshallen.
Fredagar kl. 17.00-18.30 i Slättängshallen.

Tävlingsgruppen
Tisdagar kl. 20.00-21.30 i Pilängshallen (Blå hallen).
Torsdagar kl. 19.30-21.00 i Pilängshallen (Blå hallen).
Söndagar kl. 09.30-11.30 i Slättängshallen.

Motionsgruppen
Tisdagar kl. 20.00 – 21.30 i Pilängshallen (Blå hallen).
Torsdagar kl. 19.30 – 21.00 i Pilängshallen (Blå hallen).

Familjetid
Söndagar kl. 11.30-12.30 i Slättängshallen.