Förhållningsregler

Tävlingar är ett mycket bra sätt att bli en bättre badmintonspelare och träffa likasinnade och är något som uppmuntras av klubbledningen. Styrelsen har därför tagit beslut att stå för tävlingslicens väljer ut tävlingar som klubben betalar för, till exempel klubbens egna tävling och en klubbresa

Vid tävlingar är det alltid fair-play som gäller och det är viktigt att alla Bjärreds spelare uppmuntrar till att en badmintontävling ska vara ett roligt, spännande och lärorikt minne. Styrelsen har därför tecknat ner några uppmuntrande ord och några regler att följa så att tävlingen förhoppningsvis ska bli en positiv upplevelse för alla deltagare.

  1. Då klubben anmält spelare till tävling är denna bindande. Vid förhinder ska både BBMK:s klubbledning samt tävlingsarrangör omgående meddelas. Vid sent meddelande kommer  tävlingsavgiften debiteras.
  2. Spelare ska infinna sig i god tid före en match, vilket oftast är 30 minuter före sin första matchstart.
  3. Spelare ska följa regler och inte fuska med domslut.
  4. Spelare ska uppföra sig sportsligt både på och vid sidan av planen. Det är tex inte acceptabelt att skrika eller kasta rack under match.
  5. Man får självklart heja på annan spelare från klubben men aldrig jubla när motståndaren missar.
  6. Spelare ska alltid respektera sin motståndare och alltid tacka denna samt siffervändare/domare efter match.
  7. Stötta varandra och vara närvarande på tävlingar, hjälpa till på klubbens egna tävling.
  8. Klubben uppmuntrar till foto och klubbkläder.
  9. Vid tävling ska minst en vuxen följa med klubbens ungdomar.
  10. Spelare och förälder ansvarar själv för att ta sig till och från tävling.

Det finns även coachingregler som Svenska Badmintonförbundet har beslutat om som kan vara bra för föräldrar och tränare från klubben att veta om. Målsättningen med reglerna är att dem skall medverka till att vi i Sverige i framtiden utvecklar mera självständiga spelare.